DOCENTEN PIANO 


Daniel Leiro Castro

Daniel is in 2013 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium Codarts en zijn ruim acht jaar ervaring als een privéleraar heeft zijn onderwijsfilosofie vormgegeven; belangrijk is het werken aan een goede basis náást de ontwikkeling van de eigen nieuwsgierigheid en potentie van de leerling.

De student leert te experimenteren, om dingen te vragen en plezier te hebben in wat hij/zij aan het doen is. Ze leren om hun fouten te herkennen en zelfstandig goede oplossingen te vinden. De student kan zijn eigen meester worden!

Lessen in het Nederlands, Engels of Spaans.


Svetlana Pilipenko 
Svetlana Pilipenko is een viool- en pianodocent. Op haar vijfde begon ze met viool- en pianospelen, en vanaf haar vijftiende tot haar achttiende studeerde ze in Rostov aan de School van de Kunsten. In deze periode soleerde ze een aantal keer bij concerten met filharmonisch orkest. In 2005 won ze de derde prijs in het Rachmaninov-concours voor kamermuziek in St. Petersburg, met een viool/pianoduo.

In 2004 en 2005 nam Svetlana deel aan de masterclasses van Natalia Morozova, onderdeel van het jaarlijkse Gergiev-festival in Rotterdam. Op haar negentiende kwam ze definitief naar Nederland, om te studeren bij Natasha Morozova en Benzion Shamir aan het conservatorium van Rotterdam. In 2012 rondde zij haar masteropleiding af met een 9,5.

Sinds haar afstuderen geeft Svetlana viool- en pianoles bij een aantal muziekscholen, waaronder het Hellendaal Muziekinstituut. Daarnaast speelt zij bij verschillende ensembles en orkesten, onder andere bij Sinfonia Rotterdam en het Kamerata Stradivarius Orkest.
Svetlana gaat bij Jay’s Place op de woensdag locatie Pijnacker starten met de viool-en pianolessen.


Manuel Blesgraaf

Manuel is in 2014 afgestudeerd aan de Pop Academy van Codarts (Rotterdams Conservatorium). Als pianist en toetsenist speelt hij regelmatig in diverse bezettingen variërend van solo of duo (met zangeres) op de achtergrond tot complete (big)bands in diverse stijlen en schrijft en componeert hij zijn eigen muziek. Tijdens zijn studie heeft hij zich, naast zijn hoofdvak piano en toetsen, verdiept in muziekeducatie. Zijn liefde voor de piano en het muziek maken wil hij graag overbrengen op anderen en daarom is hij sinds 2011 actief als pianodocent. 

In de pianolessen van Manuel staat speelplezier voorop, maar wordt er ook veel aandacht besteed aan het lezen van bladmuziek en akkoordenschema’s, techniek, gehoor, creativiteit en het spelen van verschillende muziekstijlen. Aan de hand van muziek die jij leuk vindt (en die je dus ook zelf mee mag nemen) wordt op een manier die bij jou past aan al deze aspecten van het piano spelen gewerkt. Manuel geeft op woensdag pianoles in Bergschenhoek.


Shelby Paays
Shelby Paays (1995) is een muzikale duizendpoot. Geboren in een muzikale familie begon ze op 6-jarige leeftijd met piano en keyboard spelen. Later studeerde ze toetsen aan het conservatorium en is nu bijna aan het einde van de studie Docent Muziek aan Codarts Rotterdam, waar ze zich buiten haar hoofdinstrument Zang ook verder heeft mogen ontwikkelen op gitaar en drums. Shelby is ook al ruime tijd werkzaam als zangdocent, pianodocent, koordirigente en bandcoach en heeft heeft al op vele podia mogen staan, waaronder als leadzangeres van haar eigen band (Shelby & the ‘Stangs).

Bij Jay’s Place kun je bij Shelby terecht voor zang- en bandles, maar het is de combinatie van zingen én jezelf begeleiden op piano die Shelby tot specialiteit heeft gemaakt. Ook kan ze helpen op het gebied van muziektheorie en solfège/gehoortraining.

De lessen van Shelby zijn vooral gericht op wat de leerling zelf wil. We kijken samen naar wat je graag zou willen leren, en hoe we dit kunnen bereiken, op een gezellige manier. We gaan lekker aan het werk met bijvoorbeeld techniek, ademhaling en interpretatie, maar vooral ook veel plezier maken. Muziek moet leuk zijn, dat is het belangrijkste! 

DOCENTEN GITAAR/BAS 


Zoltan Polgar
Je kunt wel zeggen dat lesgeven Zoltan met de paplepel is ingegeven, zijn moeder is een populaire en bekende muzieklerares. Als peuter zag hij daardoor al vele muzieklessen. Zelf begon hij met vioolspelen op 4 jarige leeftijd maar stapte toen hij 10 was over op gitaar. Op de basisschool leerde hij zijn vriendjes al de liedjes die hij kende, daardoor had hij ook zijn eerste leerling toen hij toen hij 16 jaar was.

Op Codarts (Rotterdams Conservatorium) schreef hij zijn scriptie over de lesmethode van Lennie Tristano, de eerst leraar in de jazz-geschiedenis. Het inzicht wat hij hierdoor heeft gekregen gebruikt hij om zijn leerlingen een stabiele basis mee te geven door een op maat gemaakt lestraject. Hij geeft leerlingen van alle leeftijden en niveau’s les. 
Zoltan speelt ook in de Liveband van FoxSports NL
(vanaf 1:01, checkout de gitarist… )

 

 


Wouter Landzaat
Wouter is afgestudeerd aan Codarts afdeling Popmuziek te Rotterdam. Al op jonge leeftijd begon hij met het spelen van gitaar, basgitaar en het spelen in een band. Later trok ook het componeren en songwriting hem aan en ging hij daar ook mee aan de slag. Wouter geeft gitaar-, bas- en bandles. In de les wordt veel aandacht besteed aan het begrijpen en beheersen van de vele manieren om het instrument te bespelen. Zo nu en dan wordt in de les een korte studiosessie gehouden waarin de leerlingen hun eigen gitaarspel kunnen opnemen en terug luisteren. Wouter geeft op donderdag les in Bergschenhoek.

Afgelopen jaren heeft Wouter in veel verschillende genres bands gespeeld, muziek gecomponeerd voor meerdere filmprojecten en verschillende bands opgenomen & geproduceerd. Op het moment zit Wouter in de band Raptor en componeert filmmuziek voor o.a het Rotterdams Filmfestival.


Rob Meulmeester
Rob Meulmeester is een gitarist uit Rotterdam. Als laatbloeier begon hij autodidactisch gitaar te spelen op zestienjarige leeftijd na het horen van de sologitaar van de Nederlandse gitarist Harry Sacksioni.

Hierna verdiepte hij zich in de muziek van o.a. de Red Hot Chili Peppers, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Albert Lee, Joe Satriani, Eric Johnson en Django Reinhardt. Zodoende deed hij ervaring op in het spelen van akoestisch sologitaar, pop, rock, blues, country en gypsy jazz.

Hij studeerde in 2014 af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam waar hij studeerde op de afdeling jazz met specialisaties in arrangeren, harmonie en muziektheorie. Sinds 2011 brengt hij door het hele land jazz ten gehore met verschillende groepen. Ook speelde hij populaire muziek met verschillende bands in Nederland en Spanje. Momenteel speelt Rob met verschillende jazzensembles en, zoals dat gaat in de jazz, hier en daar met eenmalige bezettingen.

DOCENTEN (STREET & BREAK) DANCE/HIPHOP 


Marjan Boersma

De streetdance lessen op vrijdag worden gegeven door Marjan. Haar passie voor dans begon, net als haar leerlingen nu, als kind. Ze volgde de havo aan de vooropleiding van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam, waar zij in aanraking kwam met verschillende dansstijlen.

Op dit moment is Marjan afgestudeerd eerstegraads Docent Dans aan Codarts en heeft ze zich ontpopt als allround danseres en dansdocente. In haar danslessen vindt ze het belangrijk dat de leerlingen zich ontwikkelen en dit ook zelf gaan herkennen. Muzikaliteit is haar kracht en inspiratiebron. Dit zult u zeker terug zien in de streetdance lessen.


Stefan Seedorf
De specialiteiten van Stefan zijn voornamelijk Breakdance en Hiphop, maar hij danst ook meerdere stijlen, waaronder Popping(Electric boogie/Robotdans) en Housedance.

In 2004 is Stefan samen met zijn toenmalige showgroep genaamd “Optima Forma” naar de Olympische Spelen geweest in Athene, om shows te verzorgen voor de OS en het Holland Heinekenhuis. Met zijn andere voormalige dansgroep “Groove Kings” (bekend van Holland’s got Talent, de Dinoshow en Move like Michael Jackson) is hij 2 keer 3e geworden bij het NK Breakdance en zijn zij geplaatst voor Battle of the Year 2008, een soort wereldkampioenschappen voor breakdance.

Op dit moment is Stefan uitvoerend danser en DJ en geeft hij lessen op scholen door heel het land.

 

 


Christian van Dijk

Christian van Dijk is één van de dansers/dansdocenten van Xclusiv Company.

Als danser van verschillende Rotterdamse groepen zoals Got Skills, GKS, Optima Forma en de Groove Kings heeft hij diverse titels, waaronder drievoudig Nederlands Kampioen Breakdance, behaald. Kracht & snelheid zijn de kenmerken van zijn B-boy-stijl. Daarbij reist hij internationaal met Xclusiv Company om verschillende shows te verzorgen.


Amy

Op de zaterdag worden de streetdancelessen in Pijnacker gegeven door onze nieuwste aanwinst: Amy.Amy is 25 jaar oud en woont sinds 3 jaar in Rotterdam. Ze is geboren in Roosendaal in het gezellige Brabant. Als je goed luistert, hoor je die zachte g nog een beetje.

Amy danst al vanaf dat ze 11 jaar was, en op haar 15e gaf ze al haar allereerste dansles. Ze is dus nu bezig met haar 10-jarige lesgeef-jubileum! De dansstijl waarmee ze is begonnen is streetdance/hiphop. Later is ze Afro en Dancehall hierbij gaan leren dansen. Ook heeft Amy allerlei wedstrijden gedaan, zelfs op nationaal niveau! Een groot voorbeeld heeft ze nu niet echt meer, maar vroeger keek ze graag naar de videoclips van Missy Elliott.
We wensen Amy heel veel plezier op de zaterdagochtend!


Sue-Ella Sambo

Ik ben 28 jaar, geboren in Curacao. Van jongs af aan vond ik dansen heel leuk. Ik zat in een dansgroep en mocht bij verschillende leuke shows optreden, ook zelfs in het buitenland. Omdat ik dit zo leuk vond, kwam ik naar Nederland om van mijn hobby mijn werk te maken. In 2016 studeerde ik af aan het Albeda Dans College tot allround dancer, en ik ben nu met veel enthousiasme in het danswerkveld als danseres en entertainer.

Ik heb voor verschillende shows mogen dansen o.a.: The Dinnershow Villa Thalia, MTV EMA awards 2016, The Voice of Holland etc. Naast zelf op het podium staan heb ik ook een passie voor het lesgeven. Ik geef streetdance en kidsdance op verschillende dans- en sportscholen, waaronder Jay’s Place op donderdag in Pijnacker en zaterdag in Bergschenhoek.
Het

DOCENTEN KINDERKOOR 


Shelby Paays
Shelby Paays (1995) is een muzikale duizendpoot…[ lees verder boven bij ‘piano’ ]

DOCENTEN ZANG 


Nana Peijnenburg
De melancholische muziek van de Rotterdamse singer/songwriter Nana raakt de emotie. Met een stem die van een laag, donker timbre, tot een hoog, kwetsbaar geluid reikt, zingt zij over de power van een gebroken hart en de liefde zelf.

Dit universele gevoel brengt Nana vanuit haar tenen over in een mix van pop met klassieke, cinematische invloeden. Haar stem werd door Papercut Magazine omschreven als ‘’Laura Marling-esque vocals guided by the impassioned soul of Jeff Buckley’’.

Nana bracht haar debuut EP MEUS x MEA uit in 2017 en tourde recentelijk door New York en Londen waar ze o.a. bij Sofar Sounds New York City speelde. Nana heeft als doel in de les om de leerling vrijer te leren zingen. Vanuit de tenen, zonder belemmeringen. Als basis hiervoor gebruikt zij Complete Vocal Technique.


Shelby Paays
Shelby Paays (1995) is een muzikale duizendpoot… [ lees verder boven bij ‘piano’ ]

DOCENTEN SINGER/SONGWRITING 


Nana Peijnenburg
De melancholische muziek van de Rotterdamse singer/songwriter Nana raakt…[ lees verder boven bij ‘zang’ ]


Rob Meulmeester
Rob Meulmeester is een gitarist uit Rotterdam. Als… [ lees verder boven bij ‘gitaar’ ]

DOCENTEN DRUMS/PERCUSSIE 

 

 

 

 

DOCENTEN VIOOL 


Jouko Kuijk

Jouko Kuijk begon met vioolspelen op 5-jarige leeftijd aan de muziekschool in Haren (Groningen). Wanneer hij 15 jaar is, wordt hij toegelaten tot de jong talentenklas van het ArtEZ conservatorium van Zwolle. Tijdens deze jaren volgt hij verschillende cursussen, waaronder het Peter de Grote Festival en de Summeracademy in Duitsland. Ook deed hij verschillende keren mee aan het Prinses Christina Concours, waar hij een eervolle vermelding en een aanmoedigingsprijs in ontvangst mocht nemen. Jouko geeft sinds zijn eerste jaar op het conservatorium les aan zowel jong als oud. Hoewel hij techniek een belangrijk aspect vindt, staat plezier in het vioolspelen voorop. Wanneer de basis nagenoeg onder de knie is, probeert Jouko al meteen muziek te maken in plaats van gewoon noten spelen. Muzikale creativiteit is een belangrijk aspect waar niet vroeg genoeg mee kan worden begonnen.


Svetlana Pilipenko 
Svetlana Pilipenko is een viool- en pianodocent. Op haar vijfde begon ze met viool- en pianospelen, en vanaf haar vijftiende tot haar achttiende… [ lees verder boven bij ‘piano’ ]

DOCENTEN BANDCOACHING 


Shelby Paays
Shelby Paays (1995) is een muzikale duizendpoot… [ lees verder boven bij ‘piano’ ]

DOCENTEN MUZIEK 

Volgt nog…