Skip to content

 

DOCENTEN MUZIEK 


Svetlana Pilipenko (piano|viool)
Svetlana Pilipenko is een viool- en pianodocent. Op haar vijfde begon ze met viool- en pianospelen, en vanaf haar vijftiende tot haar achttiende studeerde ze in Rostov aan de School van de Kunsten. In deze periode soleerde ze een aantal keer bij concerten met filharmonisch orkest. In 2005 won ze de derde prijs in het Rachmaninov-concours voor kamermuziek in St. Petersburg, met een viool/pianoduo.

In 2004 en 2005 nam Svetlana deel aan de masterclasses van Natalia Morozova, onderdeel van het jaarlijkse Gergiev-festival in Rotterdam. Op haar negentiende kwam ze definitief naar Nederland, om te studeren bij Natasha Morozova en Benzion Shamir aan het conservatorium van Rotterdam. In 2012 rondde zij haar masteropleiding af met een 9,5.

Sinds haar afstuderen geeft Svetlana viool- en pianoles bij een aantal muziekscholen, waaronder het Hellendaal Muziekinstituut. Daarnaast speelt zij bij verschillende ensembles en orkesten, onder andere bij Sinfonia Rotterdam en het Kamerata Stradivarius Orkest.
Svetlana gaat bij Jay’s Place op de woensdag locatie Pijnacker starten met de viool-en pianolessen.


Jouko Kuijk (viool)

Jouko Kuijk begon met vioolspelen op 5-jarige leeftijd aan de muziekschool in Haren (Groningen). Wanneer hij 15 jaar is, wordt hij toegelaten tot de jong talentenklas van het ArtEZ conservatorium van Zwolle. Tijdens deze jaren volgt hij verschillende cursussen, waaronder het Peter de Grote Festival en de Summeracademy in Duitsland. Ook deed hij verschillende keren mee aan het Prinses Christina Concours, waar hij een eervolle vermelding en een aanmoedigingsprijs in ontvangst mocht nemen.

Jouko geeft sinds zijn eerste jaar op het conservatorium les aan zowel jong als oud. Hoewel hij techniek een belangrijk aspect vindt, staat plezier in het vioolspelen voorop. Wanneer de basis nagenoeg onder de knie is, probeert Jouko al meteen muziek te maken in plaats van gewoon noten spelen. Muzikale creativiteit is een belangrijk aspect waar niet vroeg genoeg mee kan worden begonnen.


Rob Meulmeester (gitaar/bas|zang|
singer/songwriter)
Rob Meulmeester is een gitarist uit Rotterdam. Als laatbloeier begon hij autodidactisch gitaar te spelen op zestienjarige leeftijd na het horen van de sologitaar van de Nederlandse gitarist Harry Sacksioni.

Hierna verdiepte hij zich in de muziek van o.a. de Red Hot Chili Peppers, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Albert Lee, Joe Satriani, Eric Johnson en Django Reinhardt. Zodoende deed hij ervaring op in het spelen van akoestisch sologitaar, pop, rock, blues, country en gypsy jazz.

Hij studeerde in 2014 af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam waar hij studeerde op de afdeling jazz met specialisaties in arrangeren, harmonie en muziektheorie. Sinds 2011 brengt hij door het hele land jazz ten gehore met verschillende groepen. Ook speelde hij populaire muziek met verschillende bands in Nederland en Spanje. Momenteel speelt Rob met verschillende jazzensembles en, zoals dat gaat in de jazz, hier en daar met eenmalige bezettingen.


Nana Peijnenburg (zang|
singer/songwriting)
(dinsdag Cultuurfabriek Bergschenhoek)

”Zang is voor mij enorm belangrijk. Het geeft me rust en ik kan mijn gevoelens hierdoor uiten. Sommige mensen gaan boxen als ze gefrustreerd zijn, ik zing het er lekker uit. Heerlijk!

Ik geef les omdat ik anderen wil laten ervaren hoe fijn het is om vrij-uit te kunnen zingen! Ik vind het dan ook vooral belangrijk dat de leerling leert om te zingen zonder blokkades, en kan genieten tijdens het zingen.

Mijn grote inspiratiebronnen zijn Lianne la Havas, Adele, Matt Corby en Jorja Smith. Artiesten met grote stemmen dus! Maar ik houd eigenlijk van alle soorten muziek. Als je het maar tot in je tenen kunt voelen! 

Naast lesgeven treed ik ook veel op onder de naam Nana M. Rose. Kijk vooral eens op mijn websiteinstagram of Facebook . Ik ben ook te beluisteren op spotify.


Sofia (piano|zang|band)

(Vrijdag & Zaterdag Cultuurfabriek Bergschenhoek)

Muzikaal koorddansend op de grens tussen pop en R&B, laat Nederlands-Libanese zangeres, performer en songwriter Sophia Sophia een uitermate volwassen geluid horen. Met een combinatie van klassiek en jazz als basis, een flinke dosis 90s R&B uit haar jeugd en de productietechnieken van nu, is een eclectisch eigen geluid ontstaan “Muziek leeft en heeft wat mij betreft geen definitieve vorm. Ik vertel verhalen. Die moeten zo goed mogelijk aankomen bij de luisteraar en dus moet je meebewegen met het gevoel dat je wil overbrengen”, aldus Sophia.

Zelf heb ik vanaf jonge leeftijd mogen ervaren hoe mooi het is om onderdeel te zijn van een groter muzikaal geheel. Nu ik afgestudeerd ben en ervaring heb opgedaan, lijkt het me mooi om die rol te mogen vervullen voor anderen.

Als kind van 5 begon ik met pianolessen. Na 6 jaar ontdekte ik mijn andere passie: zingen. Zangles, pianoles en bandcoaching geven is iets waar ik van geniet en ook iets waar ik zelf heel veel van leer. Ik kan kennis overdragen betreffend zangtechniek (CVT) maar ook als het gaat om songwriting, performance, eigenheid en creativiteit heb ik wat te vertellen. Mensen helpen deze aspecten verder te ontwikkelen vind ik geweldig, ik weet namelijk precies hoe het voelt om ‘geholpen’ te worden.

DOCENTEN DANS


Marjan Boersma (street|hiphop)

(vrijdag Pijnacker)

Hoi, ik ben Marjan en ik geef op vrijdag streetdance/hiphop bij de vestiging in Pijnacker.

In de les wordt er gewerkt aan basis bewegingen en leer je nieuwe- en old school pasjes. Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen plezier hebben, nieuwe dingen leren, ontwikkelen, muziek ontdekken, samenwerken en leren improviseren.

Met mijn dansdocent diploma in mijn zak sinds 2017, geef ik met plezier les bij Jay’s Place. Zie ik je daar?


Christian van Dijk (street|break|hiphop)

Christian van Dijk is één van de dansers/dansdocenten van Xclusiv Company.

Als danser van verschillende Rotterdamse groepen zoals Got Skills, GKS, Optima Forma en de Groove Kings heeft hij diverse titels, waaronder drievoudig Nederlands Kampioen Breakdance, behaald. Kracht & snelheid zijn de kenmerken van zijn B-boy-stijl. Daarbij reist hij internationaal met Xclusiv Company om verschillende shows te verzorgen.


Sue-Ella Sambo (street|break|hiphop)

Ik ben 28 jaar, geboren in Curacao. Van jongs af aan vond ik dansen heel leuk. Ik zat in een dansgroep en mocht bij verschillende leuke shows optreden, ook zelfs in het buitenland. Omdat ik dit zo leuk vond, kwam ik naar Nederland om van mijn hobby mijn werk te maken. In 2016 studeerde ik af aan het Albeda Dans College tot allround dancer, en ik ben nu met veel enthousiasme in het danswerkveld als danseres en entertainer.

Ik heb voor verschillende shows mogen dansen o.a.: The Dinnershow Villa Thalia, MTV EMA awards 2016, The Voice of Holland etc. Naast zelf op het podium staan heb ik ook een passie voor het lesgeven. Ik geef streetdance en kidsdance op verschillende dans- en sportscholen, waaronder Jay’s Place op donderdag in Pijnacker en zaterdag in Bergschenhoek.
Het


Stefan Seedorf (break|hiphop)
De specialiteiten van Stefan zijn voornamelijk Breakdance en Hiphop, maar hij danst ook meerdere stijlen, waaronder Popping(Electric boogie/Robotdans) en Housedance.

In 2004 is Stefan samen met zijn toenmalige showgroep genaamd “Optima Forma” naar de Olympische Spelen geweest in Athene, om shows te verzorgen voor de OS en het Holland Heinekenhuis. Met zijn andere voormalige dansgroep “Groove Kings” (bekend van Holland’s got Talent, de Dinoshow en Move like Michael Jackson) is hij 2 keer 3e geworden bij het NK Breakdance en zijn zij geplaatst voor Battle of the Year 2008, een soort wereldkampioenschappen voor breakdance.

Op dit moment is Stefan uitvoerend danser en DJ en geeft hij lessen op scholen door heel het land.

DOCENTEN WORKSHOPS


Marinda van de Ketterij (mindfulness/yoga)

Enthousiast en gedreven, zo sta ik in het leven. Liefdevol en vriendelijk voor eenieder want ik help graag anderen. Ik woon in Bergschenhoek met mijn vriend, 2 dochters en hond en heb daar mijn eigen praktijk. In het dagelijks werkleven onderzoek ik kinderen op sociaal emotioneel gebied/ intelligentie en begeleid ik kinderen met gedragsproblemen in het onderwijs. Ook geef ik met veel plezier yoga en mindfulness aan alle doelgroepen.