Jay’s Place Docentencopy

Piano jay's place top

Elise-PolmanElise Polman
Al op jonge leeftijd ontwikkelde Elise een grote passie voor pianospelen. Omdat de onderwijskant haar ook sterk interesseerde, heeft zij in Groningen aan het Prins Claus Conservatorium de opleiding Docent Muziek gevolgd, gericht op jazzmuziek. Inmiddels heeft zij deze opleiding afgerond en studeert zij nu aan de Codarts Pop Academy in Rotterdam, om zich verder te ontwikkelen als jazz- en poppianist/toetsenist. Tijdens de opleiding Docent Muziek begon Elise met het geven van pianolessen. Hier beleeft zij veel plezier aan. Zij geeft dan ook met veel enthousiasme les en vindt dat plezier voorop staat. Elise geeft les bij Jay’s Place op dinsdag in Pijnacker.

Benjamin-Strauch Benjamin Strauch
Benjamin is in Duitsland geboren. Hij volgde in 2005/2006 het eerste jaar Bachelor jazz piano op het Conservatorium van Amsterdam. Van 2006 tot 2010 volgde hij de Bachelor of Music in jazz piano op Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam, hier behaalde hij het diploma jazz piano met certificaat voor buitenschools muziekonderwijs. Benjamin speelt in de band “The Dining Society” dit zijn verhalen in jazz om te luisteren, en in “Jesse’s Jazzclub” een vermakend traditioneel jazz duo. Benjamin geeft al vanaf 2009 piano les aan kinderen, zowel privé als duo lessen. Bij Jay’s Place geeft Benjamin zowel les aan kinderen als aan volwassenen. Benjamin geeft les bij Jay’s Place op donderdag en vrijdag in Bergschenhoek.

Gitaar jay's place top

Carlo-Broere by Sharq photograph Carlo Broere
Al op jonge leeftijd werd Carlo gefascineerd door de gitaar. Nadat hij een live concert van de Rolling Stones had gezien stond er één ding vast, dit wilde hij ook. Op zijn negende jaar begon hij met klassiek gitaar les. Na 2 jaar oefenen stapte hij over op de elektrische gitaar en het was al snel duidelijk dat hij hier zijn toekomst van wilde maken. Hij speelt o.a. in de band van zangeres ‘Urita’ en bij zanger/performer ‘Pure the Artist.’ Carlo heeft gestudeerd aan de Rotterdam Pop Academy (Codarts). Verder geeft Carlo gitaarles en ziet graag dat zijn leerlingen net zoveel plezier beleven aan gitaar spelen als hijzelf ! Carlo geeft les bij Jay’s Place op woensdag in Pijnacker. (fotograaf : Sharq photograph)

David-GroenewegDavid Groeneweg
David studeert vanaf 2008 op Codarts te Rotterdam, met als hoofdvak Songwriting. David heeft in 2011 de Codarts Pop Academy Minor Educatie afgerond. Hier heeft David ook zanglessen gevolgd. Hij heeft ervaring opgedaan als gitaardocent op muziekscholen in Dordrecht en Rotterdam en gitaar en cajonlessen gegeven aan basisscholen. David is gitaardocent en zanger/gitarist/songwriter in een band “ The Circumstances” en gitarist in de band van Mark Lotterman. David geeft vooral gitaarles aan kinderen en gitaarles spelenderwijs aan jonge kinderen. David geeft les bij Jay’s Place op dinsdag in Pijnacker.

Silvan-van-der-zwaagSilvan van der Zwaag
Silvan van der Zwaag begon met gitaar spelen op zijn 9e. Hij wist gelijk dat dit zijn passie was. Hij speelde al op zijn 12e in Paradiso. en op zijn 14e won hij de kunstbende met de band ‘Freaky Fish’. Sindsdien is hij in bandjes blijven spelen, en is zich ook gaan verbreden in andere stijlen zoals jazz. In 2009 werd hij aangenomen op het Rotterdams conservatorium (Codarts) waar hij in 2013 afstudeert. Op deze school heeft hij zich nog verder verbreed. Silvan is een zeer bekwame docent in alle stijlen.Silvan geeft les bij Jay’s Place op dinsdag in Bergschenhoek.

Marcel-FleurenMarcel Fleuren
Marcel heeft de opleiding Zadkine Popacademie gedaan. Hij heeft op bijna alle grote podia in Nederland gestaan waaronder Ahoy, Paard van Troje en de Watt. Zijn muzikale invloeden zijn voornamelijk bluesmuziek zoals BB King en Ray Charles. Tegenwoordig is Marcel actief als sessiegitarist en songwriter bij onder andere Thirza Prak. In de lessen van Marcel staat in het begin ook het noten lezen centraal, dit maakt het oefenproces leuker en makkelijker. Zo kan de leerling al snel liedjes mee naar huis nemen om te oefenen en voor te spelen. Maar het belangrijkste voor hem is het plezier dat ze hebben in het gitaarspelen zodat ze dit hun hele leven kunnen meenemen!

marja-kempMarja Kemp
Marja kreeg haar eerste gitaarles op 10-jarige leeftijd. Vervolgens nam ze zangles bij Jay’s Place. Na de opleiding Albeda Muziek kwam haar single “On my own” onder de naam “Mary ‘K” uit in Itunes. Marja geeft met veel plezier gitaar- en zangles (ook in combinatie) bij Jay’s Place. In de gitaarlessen van Marja word er in het begin veel aandacht besteed aan het leren van noten lezen en spelen. Ze houdt van diverse stijlen muziek zoals klassiek, pop, rock, reggae en liedjes van nu. In haar zanglessen word er veel aandacht besteed aan ademsteun en stemtechniek. Zelf bepalen welk lied je wilt zingen en/of spelen is zeker geen probleem, Marja vind het natuurlijk belangrijk dat iedereen plezier heeft in het leren en maken van muziek.

Wouter-Landzaat-small
Wouter Landzaat
Wouter is afgestudeerd aan Codarts afdeling Popmuziek te Rotterdam. Al op jonge leeftijd begon hij met het spelen van gitaar, basgitaar en het spelen in een band. Later trok ook het componeren en songwriting hem aan en ging hij daar ook mee aan de slag. Wouter geeft gitaar-, bas- en bandles. In de les wordt veel aandacht besteed aan het begrijpen en beheersen van de vele manieren om het instrument te bespelen. Zo nu en dan wordt in de les een korte studiosessie gehouden waarin de leerlingen hun eigen gitaarspel kunnen opnemen en terug luisteren. Wouter geeft op donderdag les in Bergschenhoek. Afgelopen jaren heeft Wouter in veel verschillende genres bands gespeeld, muziek gecomponeerd voor meerdere filmprojecten en verschillende bands opgenomen & geproduceerd. Op het moment zit Wouter in de band Raptor en componeert filmmuziek voor o.a het Rotterdams Filmfestival

Bollywood Indiase dans jay's place top

blanco140 Serieta Mohkamsings
Op negenjarige leeftijd kwam ik uit Suriname naar Nederland. Een van de bijzonderheden die mijn aandacht op reeds jonge leeftijd heeft getrokken, is de Indiase dans. Al heel vroeg raakte ik gefascineerd door deze dansvorm, die veelal in Indiase films te zien was. Zo ben ik in 1985 in Rotterdam begonnen met hindoestaanse danslessen bij mevrouw Sukhai. Vervolgens maakte ik in 1988 kennis met de Zuid-Indiase klassieke dansstijl “Bharata Natyam”. Ik was zeer onder de indruk van de schoonheid en zuiverheid van deze dansstijl. Ik heb mijn Arangetram gedaan en ben bevoegd om les te geven.

Kinderkoor jay's place top

Karin-CantersKarin Canters
In 2013 afgestudeerd als Singer/Songwriter aan de Popacademie in Rotterdam en actief als frontvrouw van Diona Fox & her Ragdolls (Contemporary Jazz). In de afgelopen jaren hebben zij door heel Nederland gespeeld, in het najaar van 2014 komt hun debuutalbum uit, waarmee zij ook over de grenzen zullen gaan optreden! Iedere dinsdag zal Karin de zanglessen op zich nemen, naast zangtechnieken gaat zij in op dynamiek, tekstinterpretatie en uitspraak. Daarnaast kun je ook meer leren over performance! Natuurlijk kun je ook voor het schrijven van liedjes bij haar terecht, daarin kijken we naar woordkeuze, creative writing, akkoorden- en vormschema’s en alles wat er nodig is om een tof eigen liedje te schrijven. De vaardigheden die je zelf wilt leren staan voorop in een lesprogramma dat aansluit op jouw leerstijl.

Zang jay's place top

marja-kempMarja Kemp
Marja kreeg haar eerste gitaarles op 10-jarige leeftijd. Vervolgens nam ze zangles bij Jay’s Place. Na de opleiding Albeda Muziek kwam haar single “On my own” onder de naam “Mary ‘K” uit in Itunes. Marja geeft met veel plezier gitaar- en zangles (ook in combinatie) bij Jay’s Place. In de gitaarlessen van Marja wordt er in het begin veel aandacht besteed aan het leren van noten lezen en spelen. Ze houdt van diverse stijlen muziek zoals klassiek, pop, rock, reggae en liedjes van nu. In haar zanglessen wordt er veel aandacht besteed aan ademsteun en stemtechniek. Zelf bepalen welk lied je wilt zingen en/of spelen is zeker geen probleem, Marja vind het natuurlijk belangrijk dat iedereen plezier heeft in het leren en maken van muziek.

eveliensEvelien Storm
Evelien is afgestudeerd als zangeres en zangdocent aan het conservatorium in Groningen. Ze geeft ze al zes jaar zanglessen en workshops en staat voor koren. Vorig jaar heeft Evelien zich verdiept in de Complete Vocal Technique (een bepaalde zangmethode waarbij je verschillende klanken op een gezonde manier kunt leren zingen) aan het Complete Vocal Institute. In de zanglessen ga je veel liedjes zingen (pop, jazz, musical, singer-songwriter, rock; elke stijl is mogelijk) en kun je o.a werken aan techniek (bijv. ademhaling/hoge en lage noten halen/volume), presentatie en improvisatie. Daarbij staat persoonlijke ontwikkeling voorop: Evelien kijkt samen met jou naar wat bij je past en wat je nodig hebt. Daarbij treedt op met verschillende bands door het hele land en is op dit moment bezig met het schrijven van liedjes voor haar aankomende album. Kijk voor meer informatie over op www.evelienstorm.com

Singer/Songwriting jay's place top

David-GroenewegDavid Groeneweg
David studeert vanaf 2008 op Codarts te Rotterdam, met als hoofdvak Songwriting. David heeft in 2011 de Codarts Pop Academy Minor Educatie afgerond. Hier heeft David ook zanglessen gevolgd. Hij heeft ervaring opgedaan als gitaardocent op muziekscholen in Dordrecht en Rotterdam en gitaar en cajonlessen gegeven aan basisscholen. David is gitaardocent en zanger/gitarist/songwriter in een band “ The Circumstances” en gitarist in de band van Mark Lotterman. David geeft vooral gitaarles aan kinderen en gitaarles spelenderwijs aan jonge kinderen. David geeft les bij Jay’s Place op dinsdag in Pijnacker.

Drum-percussie / Percussie jay's place top

Hans GreeveHans Greeve
Hans heeft van zijn opleideing aan het Rotterdams Conservatorium genoten en met aardig wat Nederlandse artiesten gespeeld en opgenomen: Carel Kraayenhof, Jensen Houseband, Margriet Eshuis, Diesel, VOF de Kunst en The Amazing Stroopwafels. Ook speelt hij piano, percussie, gitaar en componeert zijn eigen muziek. Kenmerken voor zijn drumstijl zijn creativiteit, muzikaliteit, groove en sound. Naast de basis zijn dit de belangrijkste ingredienten die aan de orde zullen komen tijdens de les. We gaan uit van de interesse van de leerling zelf…… dus neem je favoriete muziek mee!!

Streetdance/ Hiphop jay's place top

Ivana-HeijkoopIvana Heijkoop
Ivana danst al vanaf haar 5e jaar. Ze begon met klassiek ballet en is doorgestroomd naar de selectieklas, waar ze jazz- en streetdance ging doen. Vanaf haar 10e jaar maakt ze deel uit van het dansteam NF-Fusion. Met dit team werd ze al twee keer Nederlands kampioen! In 2009 heeft ze de havo, vooropleiding van dansacademie Codarts, in Rotterdam afgerond. Hier is zij opgeleid in dansstijlen als klassiek ballet, moderne dans, jazz en urban.Ivana volgt daarnaast nog steeds showdance-lessen. Zo treedt ze verschillende keren op als showdanseres bij diverse evenementen en als achtergrond danseres bij o.a. Glenda Peters. Op dit moment studeert Ivana af aan de opleiding Media en Entertainment Management en houdt zij zich bezig met productie en redactiewerk in de televisiebranche. Zij heeft een half jaar stage gelopen bij het programma Nick Battle, Nickelodeon. Naast de reguliere danslessen helpt Ivana ook met de choreografie en coaching van eindmusicals op basisscholen. Ook zal zij zich bezig gaan houden met de organisatie van de dansafdeling bij Jay’s Place. Zij zal mede verantwoordelijk zijn voor het verhogen van het dansniveau en de professionaliteit en kwaliteit hiervan.

Roosmarijn-PrinsRoosmarijn Prins
Roosmarijn begon op haar 4e met ballet en viel gelijk als een blok voor dans en alles wat daarmee te maken heeft. Daarna is ze ook jazz, hiphop en streetdance gaan doen en kwam in de selectieklas. Na de Havo voor Muziek en dans volgt ze nu de docentdans opleiding aan Codarts in Rotterdam. Hierdoor krijgt ze, maar geeft ze ook in zo veel mogelijk verschillende stijlen les. In 2011 was ze danser en coördinator-tribedancers bij de musical Hair. Hierdoor heeft ze intensief met Gary Loyd -de choreograaf van onder andere Robbie Williams en P!nk- gewerkt. Ze hoopt dat ze al haar leerlingen net zo kan inspireren en motiveren om te dansen zo als hij dat toen bij haar heeft gedaan!

Patricia-KabasubabuPatricia Kabasubabu
Patricia Kabasubabu danst nu al zo’n 5 jaar. Ze heeft meegedaan aan verschillende battles en heeft ook meerdere malen opgetreden in binnen- en buitenland. Haar dansstijlen zijn: house dance, hiphop/streetdance, popping en locking. Dansen is zowel een grote passie van haar als een uitlaatklep. “Er bestaat niks mooiers dan goede muziek en de vertaling ervan met dans. Dit is hetgeen wat mij ten allen tijde erg gelukkig maakt. En omdat dansen mij zo gelukkig maakt, wil ik ook dat anderen hiervan kunnen en willen genieten. Ik vind lesgeven daarom erg leuk, omdat ik een deel van mijn passie met anderen mag delen”. In de les van Patricia hoef je niet s’ werelds beste danser te zijn, ze wil dat je ervan geniet! Dancing is about having FUN!


zahira-docentZahira Suliman

Zahira heeft haar passie voor dans echt ontdekt binnen het talentontwikkelingstraject Crosstown in Den Haag. Ze kwam in aanraking met verschillende urban stijlen en modern, maar werd er vooral ook gemotiveerd haar eigen stijl te ontdekken. Na het afronden van haar opleiding in Bedrijfskunde heeft ze besloten verder te studeren voor Docent Dans aan Codarts in Rotterdam. Door deze opleiding ontwikkelt ze zichzelf op verschillende gebieden zoals docent, maar ook als danser en maker. Van iedere choreograaf of docent waar ze mee werkt, dansers waar ze mee danst, en leerlingen die ze in haar les heeft, leert ze weer iets nieuws. Bij Jay`s Place geeft zij les in streetdance/hiphop op de vrijdag in Pijnacker. De combinatie van hard werken met plezier hebben is iets dat haar les typeert. In dans kun je genieten van elk moment!

Viool jay's place top

Madeleine-BrozekMadeleine BrozekMadeleine Brozek kreeg op haar derde een viooltje van haar Tsjechische opa. Ze kreeg vioolles van haar moeder tot haar zesde levensjaar en heeft daarna verscheidene andere docenten gehad waaronder Evelien Bouwmeester, Cobi Berculo en Alla Kim. Toen zij twintig was besloot ze pas om naar het conservatorium te gaan. Daar is ze onlangs afgestudeerd bij Benzion Shamir.Zij is bij verschillende concoursen van de stichting jong muzikaal talent in de prijzen gevallen. Met Codarts heeft ze meerdere malen opgetreden met het Codarts symfonie- orkest en het Codarts kamerorkest o.l.v. Arie van Beek, Hans Leenders en Yannick-Neguit Seguin. Momenteel speelt ze in verschillende begeleidingsorkesten, geeft tevens les aan de muziekschool Jay’s Place in Bergschenhoek en is actief als violiste in een popband.

Pablo-KleinsmannPablo Kleinsmann
Op 6-jarige leeftijd start Pablo met vioollessen, bij de plaatselijke muziekschool zit hij in de jong talentenklas en volgt hij een traject aan ArtEZ, Hogeschool voor de kunsten.In 2004 neemt Pablo deel aan het Prinses Christina Concours en in 2006 aan het Talenten Concert en heeft les gehad bij Mirjam Agtsteribbe en Benzion Shamir aan het Rotterdams conservatorium. Met het CSO speelde hij in de Doelen o.l.v. Yannick Nézet-Séguin (chef-dirigent van het RPhO) Le Sacre du Printemps van Stravinsky en deed hij mee aan twee tours van het NJO. In 2011 speelde Pablo in een (on)ware documentaire, de Opvolger, van RO-TV. Sinds enkele jaren is Pablo werkzaam als muziekdocent.

Muziek jay's place topPablo-KleinsmannMirjam van der Beek
(Combinatiefunctionaris/docent muziek)

Mirjam van der Beek – van Gelderen is afgestudeerd aan de PABO, Master Special Education Needs, vakspecialist muziek in het basisonderwijs, opleiding Adem, Stem en Boventonen tot stemdocent in Antwerpen, vooropleiding Nederlandse Musical Ensemble Academie, cursus muziektheorie en de Academie voor Lichte Muziek in Lelystad. Bij Jay’s Place is zij werkzaam als vakdocent muziek, waarbij ze muzieklessen aan groep 1 t/m 8 verzorgt op Basisschool Het Baken, De Poolster en De Wilgenhoek in Berkel en Rodenrijs. Als muziekdocent heeft ze ervaring met lesgeven in het voortgezet speciaal onderwijs, basisonderwijs, privé-praktijk & BSO’s.