DOCENTEN MUZIEK 


Svetlana Pilipenko (piano|viool))
Svetlana Pilipenko is een viool- en pianodocent. Op haar vijfde begon ze met viool- en pianospelen, en vanaf haar vijftiende tot haar achttiende studeerde ze in Rostov aan de School van de Kunsten. In deze periode soleerde ze een aantal keer bij concerten met filharmonisch orkest. In 2005 won ze de derde prijs in het Rachmaninov-concours voor kamermuziek in St. Petersburg, met een viool/pianoduo.

In 2004 en 2005 nam Svetlana deel aan de masterclasses van Natalia Morozova, onderdeel van het jaarlijkse Gergiev-festival in Rotterdam. Op haar negentiende kwam ze definitief naar Nederland, om te studeren bij Natasha Morozova en Benzion Shamir aan het conservatorium van Rotterdam. In 2012 rondde zij haar masteropleiding af met een 9,5.

Sinds haar afstuderen geeft Svetlana viool- en pianoles bij een aantal muziekscholen, waaronder het Hellendaal Muziekinstituut. Daarnaast speelt zij bij verschillende ensembles en orkesten, onder andere bij Sinfonia Rotterdam en het Kamerata Stradivarius Orkest.
Svetlana gaat bij Jay’s Place op de woensdag locatie Pijnacker starten met de viool-en pianolessen.


Rob Meulmeester (gitaar/bas)
Rob Meulmeester is een gitarist uit Rotterdam. Als laatbloeier begon hij autodidactisch gitaar te spelen op zestienjarige leeftijd na het horen van de sologitaar van de Nederlandse gitarist Harry Sacksioni.

Hierna verdiepte hij zich in de muziek van o.a. de Red Hot Chili Peppers, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Albert Lee, Joe Satriani, Eric Johnson en Django Reinhardt. Zodoende deed hij ervaring op in het spelen van akoestisch sologitaar, pop, rock, blues, country en gypsy jazz.

Hij studeerde in 2014 af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam waar hij studeerde op de afdeling jazz met specialisaties in arrangeren, harmonie en muziektheorie. Sinds 2011 brengt hij door het hele land jazz ten gehore met verschillende groepen. Ook speelde hij populaire muziek met verschillende bands in Nederland en Spanje. Momenteel speelt Rob met verschillende jazzensembles en, zoals dat gaat in de jazz, hier en daar met eenmalige bezettingen.


Jouko Kuijk (viool)

Jouko Kuijk begon met vioolspelen op 5-jarige leeftijd aan de muziekschool in Haren (Groningen). Wanneer hij 15 jaar is, wordt hij toegelaten tot de jong talentenklas van het ArtEZ conservatorium van Zwolle. Tijdens deze jaren volgt hij verschillende cursussen, waaronder het Peter de Grote Festival en de Summeracademy in Duitsland. Ook deed hij verschillende keren mee aan het Prinses Christina Concours, waar hij een eervolle vermelding en een aanmoedigingsprijs in ontvangst mocht nemen. Jouko geeft sinds zijn eerste jaar op het conservatorium les aan zowel jong als oud. Hoewel hij techniek een belangrijk aspect vindt, staat plezier in het vioolspelen voorop. Wanneer de basis nagenoeg onder de knie is, probeert Jouko al meteen muziek te maken in plaats van gewoon noten spelen. Muzikale creativiteit is een belangrijk aspect waar niet vroeg genoeg mee kan worden begonnen.

 

volgt (kinderkoor)

 

 

volgt (bandcoaching)

 

 

volgt (drums/percussie)

 

 

 

DOCENTEN DANS


Marjan Boersma (street|break|hiphop)

De streetdance lessen op vrijdag worden gegeven door Marjan. Haar passie voor dans begon, net als haar leerlingen nu, als kind. Ze volgde de havo aan de vooropleiding van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam, waar zij in aanraking kwam met verschillende dansstijlen.

Op dit moment is Marjan afgestudeerd eerstegraads Docent Dans aan Codarts en heeft ze zich ontpopt als allround danseres en dansdocente. In haar danslessen vindt ze het belangrijk dat de leerlingen zich ontwikkelen en dit ook zelf gaan herkennen. Muzikaliteit is haar kracht en inspiratiebron. Dit zult u zeker terug zien in de streetdance lessen.


Christian van Dijk (street|break|hiphop)

Christian van Dijk is één van de dansers/dansdocenten van Xclusiv Company.

Als danser van verschillende Rotterdamse groepen zoals Got Skills, GKS, Optima Forma en de Groove Kings heeft hij diverse titels, waaronder drievoudig Nederlands Kampioen Breakdance, behaald. Kracht & snelheid zijn de kenmerken van zijn B-boy-stijl. Daarbij reist hij internationaal met Xclusiv Company om verschillende shows te verzorgen.


Sue-Ella Sambo (street|break|hiphop)

Ik ben 28 jaar, geboren in Curacao. Van jongs af aan vond ik dansen heel leuk. Ik zat in een dansgroep en mocht bij verschillende leuke shows optreden, ook zelfs in het buitenland. Omdat ik dit zo leuk vond, kwam ik naar Nederland om van mijn hobby mijn werk te maken. In 2016 studeerde ik af aan het Albeda Dans College tot allround dancer, en ik ben nu met veel enthousiasme in het danswerkveld als danseres en entertainer.

Ik heb voor verschillende shows mogen dansen o.a.: The Dinnershow Villa Thalia, MTV EMA awards 2016, The Voice of Holland etc. Naast zelf op het podium staan heb ik ook een passie voor het lesgeven. Ik geef streetdance en kidsdance op verschillende dans- en sportscholen, waaronder Jay’s Place op donderdag in Pijnacker en zaterdag in Bergschenhoek.
Het


Stefan Seedorf (break|hiphop)
De specialiteiten van Stefan zijn voornamelijk Breakdance en Hiphop, maar hij danst ook meerdere stijlen, waaronder Popping(Electric boogie/Robotdans) en Housedance.

In 2004 is Stefan samen met zijn toenmalige showgroep genaamd “Optima Forma” naar de Olympische Spelen geweest in Athene, om shows te verzorgen voor de OS en het Holland Heinekenhuis. Met zijn andere voormalige dansgroep “Groove Kings” (bekend van Holland’s got Talent, de Dinoshow en Move like Michael Jackson) is hij 2 keer 3e geworden bij het NK Breakdance en zijn zij geplaatst voor Battle of the Year 2008, een soort wereldkampioenschappen voor breakdance.

Op dit moment is Stefan uitvoerend danser en DJ en geeft hij lessen op scholen door heel het land.


Anthony Jr. Senior (kleuterdans)

DOCENTEN ZANG 


Nana Peijnenburg (zang|singer/songwriting)
De melancholische muziek van de Rotterdamse singer/songwriter Nana raakt de emotie. Met een stem die van een laag, donker timbre, tot een hoog, kwetsbaar geluid reikt, zingt zij over de power van een gebroken hart en de liefde zelf.

Dit universele gevoel brengt Nana vanuit haar tenen over in een mix van pop met klassieke, cinematische invloeden. Haar stem werd door Papercut Magazine omschreven als ‘’Laura Marling-esque vocals guided by the impassioned soul of Jeff Buckley’’.

Nana bracht haar debuut EP MEUS x MEA uit in 2017 en tourde recentelijk door New York en Londen waar ze o.a. bij Sofar Sounds New York City speelde. Nana heeft als doel in de les om de leerling vrijer te leren zingen. Vanuit de tenen, zonder belemmeringen. Als basis hiervoor gebruikt zij Complete Vocal Technique.


Rob Meulmeester (zang|singer/songwriting)
Rob Meulmeester is een gitarist uit Rotterdam. Als… [ lees verder boven bij ‘gitaar’ ]

DOCENTEN WORKSHOPS


Marinda van de Ketterij (mindfulness/yoga)